Terveydenhuoltoa ravistelemassa: Maaret Castren

Teams

Terveydenhuoltoa ravistelemassa: Maaret Castren

Terveydenhuollon viheliäiset ongelmat pitää ratkaista uudella tavalla, terveysteknologian rooli on tässä työssä merkittävä.

Terveydenhuoltoa ravistelemassa 14.9.2023 toimialajohtaja, professori ja sairaanhoitaja Maaret Castren. 

Nappaa linkki tähän tapahtumaan tästä tai tilaa jäljempää löytyvällä lomakkeella.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tilaisuuksissa ravistellaan terveydenhuoltoa, terveysteknologiaa ja digitalisaatiota ja ajatuksia ja esitetään ratkaisuja. Mietitään mitä tarvitaan ja mitä voisi tehdä toisin.

Nykyiseen työvoimaintensiiviseen terveydenhuollon malliin ja hoivatarpeen kasvuun ei riitä tekijöitä. Eikä rahaa. Asiat pitää ja voi miettiä uudella tavoin.

Uudenlaisessa toiminnassa on kyse vahvasti kulttuurin muutoksesta. Siitä, että ajatuksen ituja voi synnyttää, luutuneita ajatuksia ja malleja uudelleen arvioida, ehkä sanoa suoraan ja haastaakin. Saada ihmiset oivaltamaan myös itse. Oli kyseessä sitten soteammattilainen, päättäjä tai terveysteknologiayritys.

Toisaalta kyse on toiminnantavoista ja ohjauksesta. Onko hyvinvointialueiden ohjaus sellaista, että se sallii uudet tavat tehdä asioita? Mitä tarvittaisiin, että katsottaisiin tulevaisuutta eri tavoin? Mitä myös yritykset voisivat tehdä paremmin tai enemmän?

Terveysteknologialla tarkoitamme lääketieteelliseen käyttötarkoitukseen tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita ja ihmisen ulkopuoliseen diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Ratkaisuja on markkinoilla yli 500 000 tuotenimikettä.