Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: miksi monitoimijainen markkina on Suomen ja suomalaisen terveydenhuollon etu?

Microsoft Teams

Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: miksi monitoimijainen markkina on Suomen ja suomalaisen terveydenhuollon etu?

Syksyn Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa -seminaarisarja jatkuu keskiviikkona 8.12.2021 kello 8.00.

Miksi Suomessa tarvitaan monipuolisia markkinoita? Miten suomalainen terveydenhuolto hyötyy siitä, että markkinoilla toimii erilaisia, erikokoisia ja eri osaamisalueisiin keskittyneitä yrityksiä? Miten voimme huolehtia siitä, että terveysteknologian kotimaisilla markkinoilla vallitsee jatkossakin terve kilpailu?

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia paneelikeskustelussa, johon osallistuvat toimitusjohtaja Mari Kiviniemi (Kaupan liitto), johtaja Harri Jaskari (Suomen Yrittäjät), toiminnanjohtaja Ismo Partanen (Lääkäripalveluyritykset) ja erityisasiantuntija Pekka Ollikainen (Business Finland). Tilaisuuden avaa toimitusjohtaja Juha Paakkola (Health Capital Helsinki) ja paneelikeskustelun moderoi toimitusjohtaja Laura Simik (Sailab – MedTech Finland ry).

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Liity tilaisuuteen tietokoneella tai mobiilisovelluksella suoraan 8.12.2021:

Liity tilaisuuteen tästä linkistä

 

Huipputeknologia ja digitalisaatio ovat keinoja parantaa hoidon laatua, saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Ne ovat keinoja nostaa hoitotyön tuottavuutta, joka on avainasemassa, kun ratkomme ikääntyvän väestön ja hoitajapulan haastavaa yhtälöä. Kun tuotamme yksilöllisiä, ennakoivia terveydenhuollon palveluita tehokkaasti, teemme palveluksen niin potilaille, hoitohenkilökunnalle kuin suomalaiselle elinkeinoelämällekin.

Nämä ratkaisut saadaan potilaiden avuksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön yleensä julkisten hankintojen kautta. Miten julkisia hankintoja voisi kehittää entistä osallistavammiksi? Miten vaikuttavuutta voitaisiin mitata? Mitä oppeja voisimme saada muista Pohjoismaista? Miten hankinnat toteutetaan uudessa sotessa?

Muun muassa näihin kysymyksiin saa vastauksia syksyn 2021 seminaarisarjasta. Health Capital Helsinki, Helsinki Business Hub ja Sailab – MedTech Finland ry järjestävät joka kuukauden toinen keskiviikko kello 8.00–9.30 kaikille kiinnostuneille avoimen Teams-seminaarin. Seminaareissa käsitellään erityisesti julkisia hankintoja ja niiden kehittämistä. Seminaarit ovat maksuttomia.