Market Access ja HTA – mitä terveysteknologian on hyvä ymmärtää lääketeollisuuden käytännöistä

Teams

Market Access ja HTA – mitä terveysteknologian on hyvä ymmärtää lääketeollisuuden käytännöistä

28.9.2021 kello 13-17 järjestetään työpaja, joka on tarkoitettu erityisesti jäsenyritysten toimitusjohtajille ja johtoryhmien jäsenille.

Työpajan tavoitteena on ymmärtää lääkkeiden markkinoille pääsyn prosessit ja käytännöt Suomessa. Tämän jälkeen pohditaan mitä esimerkiksi vastaavanlaisten hinnoittelu- tai arviointimekanismien rakentaminen terveysteknologialle voisi merkitä. Työpajassa aloitetaan myös yhdistyksen jäsenyritysten yhteisen kannan muodostaminen asian osalta. Kannanmuodostustyötä ja vaikuttamista jatketaan syksyn 2021 ja  myös kevään 2022 aikana.

Työpajan päävetäjänä toimii Idealouhoksen Petri Määttä, jolla on vuosien kokemus lääkealan market accessista ja käytännöistä.

HUOM! Tämä on yksi skenaarityöpajoista eli on hyvä havaita, että virallisesti Suomi ei ole yhdenmukaistamassa käytäntöjä lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden osalta. HTA-keskustelua käydään kuitenkin sen verran tiiviisti, että meillä Sailab -MedTech Finland ry:ssa on hyvä olla etupainoitteisesti näkemykset valmiina.