Maailman omaehtoisimmat ikäihmiset: terveysteknologia ja hoivapalvelut

Teams

Maailman omaehtoisimmat ikäihmiset: terveysteknologia ja hoivapalvelut

Suomi ikääntyy Euroopan maista nopeimmin. Vuonna 2040 Suomessa on puolitoista miljoonaa yli 65-vuotiasta. Se on yli neljännes suomalaisista. Myös pitkäikäisyys yleistyy. Vuonna 1980 oli runsas 5 000 elossa olevaa 90-vuotiasta henkilöä. Väestöennusteen mukaan yli 90-vuotiaita on 2030 yli 80 000.

Yli 90-vuotiaista naisista noin 80 % on monisairaita ja yli 90 -vuotiaista miehistä noin 75 % sairastaa useampaa sairautta. Hoiva- ja hoitopalveluiden tarve kasvaa.

Ikääntyvässä Suomessa uusia ratkaisuja tarvittaisiin entistä enemmän. Terveysteknologialla on tässä suuri rooli. Miten terveysteknologian käyttöä voitaisiin edistää? Mitä yhteistyötä tarvitaan? Millaisia ratkaisuja ja palveluita harmaan siirtymän ympärille syntyy?

Webinaarissa keskustelemassa johtaja Saija Toropainen (Nonna Group), MOI-ryhmän puheenjohtaja Leena Munter (Haltija), lääketieteen tohtori, vastaava lääkäri ja geriatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri Helka Hosia (Pihlajalinna) sekä toimitusjohtaja Laura Hollanti (Sailab – MedTech Finland ry).

Tilaisuus on kaikille avoin:

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä