Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: innovaatioiden hankinta

Microsoft Teams

Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: innovaatioiden hankinta

Syksyn Huipputeknologia ja digitalisaatio terveydenhuollossa: vaikuttavat hankinnat -seminaarisarja jatkuu keskiviikkona 6.10.2021 kello 8.00.

Kuinka terveysteknologian innovaatioita saadaan terveydenhuollon käyttöön? Miten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta huomioidaan hankintamenettelyissä ja mitä erityiskysymyksiä aiheeseen liittyy? Näihin kysymyksiin vastataan innovaatioiden hankinta -seminaarissa. Lisäksi pohditaan, kuinka referenssejä tulisi (voida) hyödyntää ja sitä, onko suomen kielen vaatiminen hankinta-asiakirjoissa tarkoituksenmukaista.

Tapahtumassa ovat puhujina erikoistutkija Ville Valovirta (VTT), toimitusjohtaja Petteri Joenpolvi (ADESANTE) ja liiketoimintajohtaja Pauliina Bovellan (Berner).

Liity tilaisuuteen tietokoneella tai mobiilisovelluksella suoraan 6.10.2021:

Liity tilaisuuteen tästä linkistä

Health Capital Helsinki, Helsinki Business Hub ja Sailab – MedTech Finland ry järjestävät joka kuukauden toinen keskiviikko kello 8.00–9.30 kaikille kiinnostuneille avoimen Teams-seminaarin. Seminaareissa käsitellään erityisesti julkisia hankintoja ja niiden kehittämistä. Seminaarit ovat maksuttomia.

Taustalla on ajatus siitä, että huipputeknologia ja digitalisaatio ovat keinoja parantaa hoidon laatua, saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Ne ovat keinoja nostaa hoitotyön tuottavuutta, joka on avainasemassa, kun ratkomme ikääntyvän väestön ja hoitajapulan haastavaa yhtälöä. Kun tuotamme yksilöllisiä, ennakoivia terveydenhuollon palveluita tehokkaasti, teemme palveluksen niin potilaille, hoitohenkilökunnalle kuin suomalaiselle elinkeinoelämällekin.

Nämä ratkaisut saadaan potilaiden avuksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön yleensä julkisten hankintojen kautta. Miten julkisia hankintoja voisi kehittää entistä osallistavammiksi? Miten vaikuttavuutta voitaisiin mitata? Mitä oppeja voisimme saada muista Pohjoismaista? Miten hankinnat toteutetaan uudessa sotessa?

Muun muassa näihin kysymyksiin saa vastauksia syksyn 2021 seminaarisarjasta.