Terveydenhuollon tarvikkeiden tietokanta Sailab Fennica

Sailab Fennica on terveydenhuollon tarvikkeiden kattava tietokanta, joka edistää sähköistä kaupankäyntiä ja tiedonsiirtoa. Tarvikenimikkeistö on ainoa tuotetasolle ulottuva luokitus maailmassa.

Terveydenhuollon organisaatiot käyttävät nimikkeistöä esimerkiksi julkisissa hankinnoissa, tuotetietojen haussa, toiminnanohjauksessa ja kustannuslaskennassa. Sailab Fennica sisältää kansallisen tarvikenimikkeistön tuotetietoineen sekä toimittajien ja sairaaloiden yhteystiedot. Tietokanta on yliopistosairaaloiden, tarviketoimittajien ja Sailab ry:n yhteistyön tulos.

Kirjaudu Sailab Fennicaan

Miten Sailab Fennica toimii?

Tietojärjestelmän uusimisen jälkeen (2007) nimikkeiden ja tuotteiden määrät ovat kasvaneet tasaisesti. Sailab Fennicasta löytyy jo 32 000 nimikettä sekä yli 75 000 tuotteen tiedot.

Kun sairaanhoitopiirin ostopäällikkö tai muu hankinnan ammattilainen tilaa terveydenhuollon tarvikkeita, hän käyttää Sailab Fennicaa. Se on yleinen työkalu varsinkin julkisissa hankinnoissa ja tuotetietojen hakemisessa.

Tuoteinformaatiosta vastaavat tavarantoimittajat, mutta nimikkeistön kehittämiseen osallistuvat myös kaikki käyttäjäryhmät; yliopistosairaalat, keskussairaalat, terveyskeskukset sekä tarviketoimittajat. Tuotetietoja päivitetään koko ajan, nimikkeitä kerran kuussa ja uusi nimikkeistö julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Sailab Fennicaan on liittynyt 50 tarviketoimittajaa ja 27 terveydenhuollon organisaatiota. Käyttäjiä on useita satoja.

Tarjouspyyntöjen ja tilausten lisäksi tietokantaa käytetään tiedonhakuun. Sairaalat hakevat tuotetietoja sekä muiden sairaaloiden ja tarviketoimittajien yhteystietoja. Sivuilta on suorat linkit yritysten nettikauppoihin ja sähköisiin tuoteluetteloihin.

Nimikkeistöä voidaan hyödyntää myös varastonhallinnassa sekä välinehuollon – ja leikkaussalien toiminnanohjausjärjestelmissä. Sairaaloiden taloushallinto voi soveltaa nimikkeistöä kustannuslaskentaan ja tilastointiin.

Tietokannan asiakkaina on myös ohjelmistotaloja, joilla oikeus käyttää Sailab Fennicaa tuotteissaan. Tällöin ohjelmistoasiakkaiden ei tarvitse itse integroida tai rakentaa nimikkeistöä järjestelmiinsä.

Haluatko käyttäjäksi?

Lisätietoja Sailab Fennicasta ja Sailogista antaa kehittämispäällikkö Johanna Haanpää.

Haanpää Johanna

Johanna Haanpää

Kehittämispäällikkö, Sailog ja Sailab Fennica

+358 40 501 5308

Sailab Fennican käyttömaksut

Yritykset, sairaanhoitopiirit ja muut Sailab Fennicaa käyttävät terveydenhuollon toimijat maksavat käyttömaksut kolmessa maksuluokassa tuotetietojen määrän ja organisaation koon mukaan.

Maksuluokkaan D kuuluvat yritykset, jotka eivät ole Sailab – MedTech Finland ry:n jäseniä tai terveydenhuollon toimijoita.

Käyttömaksuluokat ja käyttömaksut

Maksuluokka A

Vuosihinta: 4 300 €
Tuotteiden määrä: Yli 10 000 tuotetta
Terveydenhuollon organisaatio: Yliopistosairaala

Maksuluokka B

Vuosihinta:  2 200 €
Tuotteiden määrä: 1000–9900 tuotetta
Terveydenhuollon organisaatio: Alue- tai keskussairaala

Maksuluokka  C

Vuosihinta: 1 500 €
Tuotteiden määrä:  1–999 tuotetta
Terveydenhuollon organisaatio: Terveysasema

Maksuluokka  D

Vuosihinta: 5 300 €
Tuotteiden määrä:  muu
Terveydenhuollon organisaatio: muu

Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.