Terveydenhuollon tarvikkeiden tietokanta Sailab Fennica

Sailab Fennica on ainutlaatuinen terveysteknologian ratkaisujen tietokanta, joka edistää sähköistä kaupankäyntiä ja tiedonsiirtoa.

Lue lisää jäljempää ja liity mukaan.

Kirjaudu Sailab Fennicaan

Sailab Fennican palvelupyyntö

Tällä lomakkeella tehdään kaikki päivitys- ja muutospyynnöt sekä liittyminen Sailab Fennica -nimikkeistöön. Pyynnöt käsitellään tässä vaiheessa viikoittain.

HUOM! Sähköpostitse tai puhelimitse saapuneita pyyntöjä ei käsitellä.

Liittyminen Sailab Fennicaan on ilmaista. Yritykset, sairaanhoitopiirit ja muut Sailab Fennicaa käyttävät terveydenhuollon toimijat maksavat käyttömaksut neljässä maksuluokassa tuotetietojen määrän ja organisaation koon mukaan. Lisäksi järjestelmään voi ostaa katselutunnukset.

 • Avokenttään tulee selkeästi määritellä palvelutarve Sailab Fennicaa koskien. Mikäli kyseessä on uusi nimikekoodi tai vanhan koodin osalta ongelma, kerro tekstissä myös eri tasojen hierarkiakoodit ja nimikenumerot (l. tuotelajin nimike, 6 numeron sarja). HUOM! Epäselvät pyynnöt palautetaan lähettäjälle täydennettäväksi.

Miten Sailab Fennica toimii?

Nimikkeiden ja tuotteiden määrät ovat kasvaneet tasaisesti. Sailab Fennicasta löytyy jo 32 000 nimikettä sekä yli 75 000 tuotteen tiedot.

Kun sairaanhoitopiirin ostopäällikkö tai muu hankinnan ammattilainen tilaa terveydenhuollon tarvikkeita, hän käyttää Sailab Fennicaa. Se on yleinen työkalu varsinkin julkisissa hankinnoissa ja tuotetietojen hakemisessa.

Tuoteinformaatiosta vastaavat terveysteknologiayritykset, mutta nimikkeistön kehittämiseen osallistuvat myös kaikki käyttäjäryhmät; yliopistosairaalat, keskussairaalat, terveyskeskukset sekä tarviketoimittajat. Tuotetietoja päivitetään koko ajan, nimikkeitä kerran kuussa ja uusi nimikkeistö julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Sailab Fennicaan on liittynyt 50 terveysteknologiayritystä ja 27 terveydenhuollon organisaatiota. Käyttäjiä on useita satoja.

Tarjouspyyntöjen ja tilausten lisäksi tietokantaa käytetään tiedonhakuun. Sairaalat hakevat tuotetietoja sekä muiden sairaaloiden ja terveysteknologiayritysten yhteystietoja. Sivuilta on suorat linkit yritysten nettikauppoihin ja sähköisiin tuoteluetteloihin.

Nimikkeistöä voidaan hyödyntää myös varastonhallinnassa sekä välinehuollon – ja leikkaussalien toiminnanohjausjärjestelmissä. Sairaaloiden taloushallinto voi soveltaa nimikkeistöä kustannuslaskentaan ja tilastointiin.

Terveydenhuollon organisaatiot käyttävät nimikkeistöä esimerkiksi julkisissa hankinnoissa, tuotetietojen haussa, toiminnanohjauksessa ja kustannuslaskennassa. Sailab Fennica sisältää kansallisen tarvikenimikkeistön tuotetietoineen sekä toimittajien ja sairaaloiden yhteystiedot.

Sailab Fennica on tarkoitettu kaikille terveydenhuollon organisaatioille ja terveysteknologiayrityksille. Tietokannan tuoteinformaatiosta vastaavat tietokannassa olevat yritykset ja nimikkeistön kehittämiseen osallistuvat myös terveydenhuollon organisaatiot. Tietokannan omistaa Pro SL Oy, joka on Sailab – MedTech Finland ry:n omistama palvelutoiminnan yhtiö.

Liittyminen järjestelmään on maksutonta. Käytöstä maksetaan eri maksuluokissa. Maksuluokat löytyvät jäljempää.

Haluatko käyttäjäksi?

Sailab Fennican käyttäjiksi ovat tervetulleita kaikki terveydenhuollon organisaatiot ja lääkinnällisiä laitteita ja/tai in vitro -diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita tarjoavat yritykset.

Liittyminen on ilmaista, käyttömaksut vuonna 2021.

Liittymisen voi tehdä sähköisesti yllä olevalla lomakkeella.

Sailab Fennican käyttömaksut

Yritykset, sairaanhoitopiirit ja muut Sailab Fennicaa käyttävät terveydenhuollon toimijat maksavat käyttömaksut neljässä maksuluokassa tuotetietojen määrän ja organisaation koon mukaan.

Maksuluokka A

Maksuluokkaan kuuluvat yritykset, joilla on yli 2 500 nimikettä sekä yo-sairaalat ja muut terveydenhuollon valtakunnalliset toimijat

 • 9 000 € terveysteknologiayritys
 • 4 300 € terveydenhuollon organisaatiot
 • 4 500 € Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritys (50 %:n jäsenetu)

Maksuluokka B

Maksuluokkaan kuuluvat yritykset, joilla on 1500–2499 nimikettä sekä alue- tai keskussairaalat

 • 7 000 € terveysteknologiayritys
 • 2 200 € terveydenhuollon organisaatiot
 • 3 500 € Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritys (50 %:n jäsenetu)

Maksuluokka C

Maksuluokkaan kuuluvat yritykset, joilla on 300–1499 nimikettä sekä terveysasemat ja kunnalliset toimijat

 • 5 000 € terveysteknologiayritys
 • 1 500 € terveydenhuollon organisaatiot
 • 2 500 € Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritys (50 %:n jäsenetu)

Maksuluokka D

Maksuluokkaan kuuluvat yritykset, joilla on 1–299 nimikettä  

 • 3 000 € terveysteknologiayritys 
 • 1 500 € Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritys (50 % jäsenetu)  

Katselutunnukset

 • 2 000 € terveysteknologiayritys
 • 1 000 € terveydenhuollon organisaatiot
 • 1 000 € Sailab – MedTech Finland ry:n jäsenyritys (50 %:n jäsenetu)