Sailab – MedTech Finland ry:n hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027

Tähän asiakirjaan on koottu yhteen terveysteknologiayritysten toimialajärjestö Sailab – MedTech Finland ry:n näkemyksiä ja tavoitteita Suomen hallituksen hallitusohjelmaan 2023–2027.

Terveysteknologialla tarkoitetaan lääkinnällisiä laitteita ja ihmisen ulkopuoliseen (l. in vitro) diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Esimerkiksi insuliinipumput, koronatestit, sädehoidon laitteet ja pyörätuolit ovat terveysteknologiaa. Lisäksi esimerkiksi kliinisten tilojen käyttöön tarkoitetut puhdistusaineet tai tietyt rakentamisen ratkaisut voidaan katsoa terveysteknologiaksi silloin kun niiden käyttötarkoitus on periaatteessa lääketieteellinen.

Terveydenhuollon käytössä on jo tällä hetkellä yli 500 000 terveysteknologian tuotetta. Niitä käytetään joka ikinen sekunti, jo ennen ihmisen syntymää. Terveysteknologiaratkaisujen oikea-aikaisella ja oikein kohdennetulla käytöllä saavutetaan merkittäviä hyötyjä esimerkiksi parantuneena työ- ja toimintakykynä ja hoito- ja hoivatyön kuormittavuutta purkamalla.

Liitteet

Sailab – MedTech Finland ry:n hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027

sailab-hallitusohjelmatavoitteet-2023-2027.pdf, 410 kt

Lataa