COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 3.6.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Sailab – MedTech Finland ry:n kevätkokous siirtyy. Uusi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Kokous oli tarkoitus järjestää 9.6.2020.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 3.6. mennessä 6887. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan tiistaina 2.6. 62, joista 9 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli tiistaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 320 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 410 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 6 348 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Koronaviruksen pikatestaus on aloitettu useissa HUSin alueen sairaaloissa. Lisätietoa HUSin verkkosivuilla.
  • HUSin tiedotteen mukaan HUS logistiikan suojavarustetilanne on tällä hetkellä hyvä. Epidemian mahdolliseen toiseen aaltoon ollaan jo varautumassa.
  • Kaikkia, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita, kehotetaan hakeutumaan testeihin.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.