COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 24.6.

Infokirje

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 24.6. mennessä 7167. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan maanantaina 22.6. 21, joista 2 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 327 ihmistä. Uusien tapausten määrä on edelleen vähentynyt. Sairaanhoitopiirit raportoivat kuolemat ja sairaalahoidossa olevien potilaiden määrän nykyään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Luvut päivitetään THL:n verkkosivuille noina päivinä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta arkipäivisin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 524 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 9 229 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia puretaan lisää. Esimerkiksi suositus yli 70-vuotiaiden henkilöiden lähikontaktien välttämisestä on purettu. 13. heinäkuuta luovutaan matkustusrajoituksista tiettyihin maihin, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on enintään 8 uutta tapausta 100 000 henkilöä kohden edellisen kahden viikon aikana. Etätyösuosituksen on määrä päättyä ensimmäinen elokuuta. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Potilaiden lähiomaisten sairaalavierailut on taas tietyin ehdoin sallittu HUSin alueella. Lisätietoa HUSin verkkosivuilla.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • Tämä on toistaiseksi viimeinen COVID-19-uutiskirje. Viestintä jää ensi viikolla kesätauolle, ja syksyllä palataan koronavirustilanteen salliessa normaaliin jäsenkirjekäytäntöön.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.