COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 17.6.

Infokirje

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 17.6. mennessä 7117. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan keskiviikkona 17.6. 26, joista 2 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli keskiviikkoon mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 326 ihmistä. Uusien tapausten määrä on edelleen vähentynyt.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 486 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 8 000 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Poikkeusolot päättyivät Suomessa 16.6., eikä valmiuslain toimivaltuuksia enää sovelleta. Voimassa on kuitenkin edelleen esimerkiksi julkisiin kokoontumisiin, ravintolatoimintaan ja ulkomaanmatkailuun liittyviä rajoituksia. Ajankohtaista tietoa rajoituksista löytyy valtioneuvoston verkkosivuilta.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.