COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 10.6.

Infokirje

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 10.6. mennessä 7040. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan tiistaina 9.6. 28, joista 4 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli tiistaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 324 ihmistä.
  • Epidemian hidastuminen Suomessa on jatkunut. Eniten uusia tapauksia todetaan yhä Uudellamaalla.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 449 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 7 210 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Hallitus on neuvotellut normaaliolojen lainsäädännön kehittämisestä epidemian mahdolliseen toiseen aaltoon varauduttaessa. Epidemiatilanne näyttää tällä hetkellä siltä, että sosiaali- ja terveydenhuollon riittävyys ja kapasiteetti eivät enää kesäkuun jälkeen välttämättä tarvitse tuekseen valmiuslain nojalla tehtyjä toimia. Hallitus käsittelee valmiuslain toimivaltuuksien jatkamisen tarvetta ensi viikolla. Lisätietoja valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Testauskapasiteetti Suomessa on tällä hetkellä yli 13 000 testiä päivässä.
  • Kaikkia, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita, kehotetaan hakeutumaan testeihin.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut yhteen MD-asetuksen lykkääntymiseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymykset ja vastaukset ovat tämän viestin liitteenä.
  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.