COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 7.5.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Tiettyjen henkilönsuojainten vienti EU:n ulkopuolelle jatkuu luvanvaraisena 25.5.2020 saakka. Lisäksi luvanvaraisuus laajenee koskemaan esimerkiksi kirurgisia suu-nenäsuojaimia ja suojavaatteita. Lisätietoja valtioneuvoston verkkosivuilla.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia torstaihin 7.5. mennessä 5673. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan keskiviikkona 6.5. 188, joista 44 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli keskiviikkoon mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 252 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 203 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 3 713 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Hallitus teki 6.5. periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi. Päätös sisältää tarkennuksia hallituksen 3.‒4.4. neuvotteluissa tekemiin linjauksiin.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • Toimitusjohtaja Laura Simik on antanut suojavarusteisiin liittyvät haastattelut Mediuutisille ja Lääkärilehdelle.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.