COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 27.5.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Terveysteknologian kriittisiä asennus- ja huoltotöitä tekevien henkilöiden maahantulo- ja karanteenivaatimuksia on lievennetty. Maahan saapuvalla asiantuntijalla tulee olla terveydenhuollon organisaation kutsu, eikä hän saa sairastaa tartuntatautia. Kiireellistä huoltoa tai kalibrointia vaativissa tilanteissa neljäntoista päivän karanteeni voidaan välttää, kun suoritettavan huoltotoimenpiteen ajankohta on määritelty asiantuntijalle lähetetyssä kutsukirjeessä. Suomeen saapuvan asiantuntijan on voitava esittää kutsu ja työnantajan perustelu työntekijän maahantulon välttämättömyydestä sekä lähtömaassa että Suomeen saapuessa. Työ- ja elinkeinoministeriön lomake työnantajille on päivitetty 15.5.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 27.5. mennessä 6692. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan tiistaina 26.5. 95, joista 11 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli tiistaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 312 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 368 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 5 555 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt Huoltovarmuuskeskukselle 100 miljoonan euron arvoisen hankintaesityksen koronavirukselta suojautumiseen käytettävistä varusteista. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.
  • Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi 27.5. tilannekatsauksessa kotimaisen suojavälinetuotannon tilanteesta. Kolmen yrityksen kerrottiin aloittaneen suojavarustetuotannon tällä viikolla. Lisätietoa työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Kansalaisten Omaolo.fi-palveluun ilmoittamia oireita voi tarkastella sijainnin mukaan THL:n Oirekartasta. Oirekartan tiedot täydentävät THL:n kokoamaa kokonaiskuvaa Suomen koronavirustilanteesta.
  • Kaikkia, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita, kehotetaan hakeutumaan testeihin.

MedTech Europen toimet

 

 

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.