COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 20.5.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Sailab ‒ MedTech Finland ry antoi suosituksen asiakaskäyntien välttämisestä maaliskuussa 2020. Suositusta muutetaan 1.6.2020 lähtien siten, että fyysisiä tapaamisia voi järjestää, kun ne tapahtuvat terveydenhuollon kutsusta, niissä noudatetaan korkean hygienian ja suojauksen vaatimuksia ja niillä on olennaista vaikutusta turvallisen ja tehokkaan hoidon toteuttamiseksi. Edelleen yhdistys suosittelee jäsenyrityksiään järjestämään myynti- ja koulutustapahtumat mahdollisuuksien mukaan etätapahtumina.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia keskiviikkoon 20.5. mennessä 6399. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan tiistaina 19.5. 112, joista 25 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli tiistaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 301 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa epidemiatilanteesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 324 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 4 861 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Rajoituksen purkamisen aikataulusta on tietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.
  • Sosiaali- ja terveysministeriön tilannekuva- ja mallinnusryhmä seuraa koronavirusepidemian hybridistrategian vaikuttavuutta. Ryhmä julkaisi ensimmäisen viikkoraportin viime viikolla. Raportin mukaan epidemia ei enää kasva koko maan tasolla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry: toimet

  • Seuraava COVID-19-kriittisiä tuotteita koskeva saatavuuskysely toteutetaan 25.5.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.