COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 14.5.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Sailab – MedTech Finland ry:n saamien tietojen mukaan yliopistosairaaloiden hankintarengas tekee COVID-19-tilanteen kannalta kriittisten suojavarusteiden spot on -ostoja. Ratkaisun on määrä olla väliaikainen, ja sen avulla on tarkoitus osaltaan parantaa suojavarusteiden saatavuutta. Sailab – MedTech Finland pitää yhdessä valvovan viranomaisen kanssa huolta siitä, että Suomeen tuotavat tuotteet täyttävät vaatimustenmukaisuusvaatimukset ja ovat turvallisia käyttää, vaikkei CE-merkkiä epidemiatilanteessa vaaditakaan.

Ensi viikosta alkaen COVID-19-uutiskirje lähetetään kerran viikossa keskiviikkoisin.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia torstaihin 14.5. mennessä 6145. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan keskiviikkona 13.5. mennessä 157, joista 36 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli keskiviikkoon mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 284 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 277 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 4 308 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Rajoitusten asteittainen purkaminen on aloitettu. Esimerkiksi ulkoharrastuspaikat avattiin tänään 14.5. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry mediassa

Toimitusjohtaja Laura Simikin mielipidekirjoitus Miksi kriittisiä henkilönsuojaimia ei valmisteta Suomessa? on julkaistu 13.5. muun muassa Maaseudun Tulevaisuudessa.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.