COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 12.5.

Infokirje

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia tiistaihin 12.5. mennessä 6003. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan maanantaina 11.5. mennessä 161, joista 44 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 271 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 259 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 4 137 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • Sailab – MedTech Finland seuraa yhä koronaviruksen kannalta oleellisten tuotteiden saatavuutta saatavuuskyselyiden avulla. Saatavuuteen liittyvä tiedote lähetettiin uutismedioihin 12.5.

Sailab – MedTech Finland ry mediassa

Sailab – MedTech Finland on ollut viime päivinä esillä muun muassa seuraavissa jutuissa:

Mediuutiset 7.5.: Kiina asetti uuden sertifikaatin terveydenhuollon suojavarusteille (vain tilaajille)

STT:n uutinen terveysteknologiayritysten asemasta koronaviruskriisissä on julkaistu tänään 12.5. muun muassa Savon Sanomissa, Keskisuomalaisessa ja Ilta-Sanomissa.

Terveysteknologian saatavuudesta ovat Sailab – MedTech Finland ry:n tiedotteen pohjalta kirjoittaneet 12.5. Kauppalehti, Talouselämä ja Mediuutiset.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.