COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 5.5.

Infokirje

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa oli varmistettuja tautitapauksia tiistaihin 5.5. mennessä 5412. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan maanantaina 4.5. 197, joista 49 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 240 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 174 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 3 544 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Hallitus on linjannut viruksen leviämisen ehkäisemiseksi asetettujen rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Epidemiaa pyritään hallitsemaan niin kutsutulla hybridistrategialla, jossa siirrytään entistä kohdennetumpiin rajoitustoimenpiteisiin. Keskeistä on myös tehokas testaaminen ja tartuntaketjujen jäljittäminen. Lisätiedot ja yksityiskohtaisempaa tietoa rajoitusten purkamisesta valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • COVID-19-kriittisiä tuotteita maahantuoville/valmistaville jäsenyrityksille on lähetetty uusi saatavuuskysely 5.5.2020.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.