COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 7.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Euroopan komissio on koonnut koronavirustilanteeseen liittyviä rahoitushakuja ja tutkimusaiheita verkkosivuilleen.

Suomen Akatemialta on haettavissa COVID-19-epidemiaan ja sen vaikutusten hillintään liittyvää temaattista erityisrahoitusta. Lisätietoja Suomen Akatemian verkkosivuilla.

Euroopan komissio on julkaissut kysymyksiä ja vastauksia COVID-19-tilanteeseen ja lääkinnällisiin laitteisiin liittyen. Komissio on myös laatinut listan lääkinnällisten laitteiden kansainvälisen järjestön (IMDRF) jäsenten hyväksymistä standardeista. Dokumentit ovat tämän viestin liitteenä.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli tiistaiaamuun 7.4. mennessä 2308. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli maanantaina 6.4. THL:n mukaan 228, joista 81 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä kuollut Suomessa 27 ihmistä. THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 582 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 1 244 000. Tapausten määrä kasvaa nopeasti monissa maissa. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaan myös kotihoidon työntekijöiden tulee käytettävä kasvomaskia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tähän liittyen STM:n ylijohtaja Päivi Sillanaukee kertoi maanantaina 6.4., että Suomessa aletaan valmistaa kankaisia kasvomaskeja. Pyrkimys on säästää CE-merkittyjä suojaimia koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevien ammattilaisten käyttöön.
  • Suomessa pystytään THL:n mukaan tekemään noin 2500 koronavirustestiä päivässä. Testauskapasiteettia pyritään jatkuvasti nostamaan.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • 3.4.2020 lähetettiin jäsenyrityksille saatavuuskysely COVID19- kriittisistä tuotteista.
  • 6.4.2020 jäsenyrityksille toimitettiin viestinnän tueksi COVID-19-katsaus. Sailab – MedTech Finland ry:n toimisto pyytää jäsenyrityksiään tiedottamaan toimistoa mahdollisista median yhteydenotoista, jotta toimistolla pysytään perillä puhututtavista aiheista ja voidaan suunnata viestinnällistä apua entistä paremmin.
  • 7.4.2020 linjaus tuontitullien purkamisesta ulkoministeriöön
  • Tällä viikolla Sailab – MedTech Finland ry:n verkkosivuille tullaan lisäämään usein kysyttyä koronavirustilanteesta -osio.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.