COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 28.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Euroopan komissio on antanut päätöksen 2020/491, jonka mukaan COVID-19-epidemian torjumiseen tuodut tavarat on tiettyjen edellytysten vallitessa vapautettava tuontitulleista ja maahantuonnin yhteydessä maksettavasta arvonlisäverosta. Vapautusta voi hakea tullilta myös taannehtivasti. Lisätietoa Sailab – MedTech Finland ry:n ja tullin verkkosivuilla.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli maanantaihin 27.4. mennessä 4695. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan maanantaina 27.4. 187, joista 56 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 193 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 071 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 2 914 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Epidemian etenemistä pyritään yhä rajoittamaan lisäämällä testausta ja jäljittämällä tartuntaketjuja.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.