COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 21.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

MD-asetuksen soveltamisen alkaminen lykkääntyy vuodella. Euroopan parlamentti päätti asiasta perjantaina 17.4.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli tiistaihin 21.4. mennessä 4014. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan maanantaina 20.4. 209, joista 67 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä kuollut Suomessa THL:n mukaan 98 ihmistä. Todellisuudessa luku on joitakin kymmeniä suurempi, sillä lukuun eivät sisälly kaikki sairaaloiden ulkopuoliset kuolemantapaukset.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 947 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 2 355 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut yhteen toimensa koronavirusepidemiassa. Ministeriön verkkosivuilta löytyvässä esityksessä on tietoa muun muassa yritysrahoituksen vaihtoehdoista ja koronavirustilanteen vaikutuksista esimerkiksi lomautusilmoitusaikoihin ja YT-neuvotteluiden kestoihin.

 

  • Valtioneuvosto on koonnut yhdelle verkkosivulle kaikki koronavirustilanteeseen liittyvät rajoitukset ja suositukset.

 

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • Sailab ‒ MedTech Finland ry on pyytänyt näkemyksiä asianajotoimisto Dittmar & Indreniukselta koskien STM/HVK:n hankintaprosesseja ja niiden avoimuutta sekä pyytänyt arvioimaan näiden suhdetta EU-komission antamaan tiedonantoon COVID-19-kriisin aikaisten hankintojen osalta.
  • EK kartoittaa parhaillaan merkittävien, isompien ja tunnettujen yritysten Aasian-hankintaosaamista, jota valtio voisi hyödyntää COVID-19 -kriisin ratkaisemisessa. Sailab ‒MedTech Finland ry on sopinut EK:n kanssa, että tietoa kerätään kootusti jäsenyrityksiltämme kyselyllä.
  • Sailab – MedTech Finland ry on tuottanut infograafin hengityksensuojausten valmistamisesta, markkinoille saattamisesta ja vaatimuksista.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.