COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 16.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

  • Sailab ‒ MedTech Finland ry:n esitykset terveysteknologian saatavuuden vahvistamiseksi COVID-19-kriisin aikana ja sen jälkeen löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta.
  • COVID-19-tilanteen vuoksi Tulli helpottaa viennin ja tuonnin alkuperäselvityksiä. Muutokset perustuvat Euroopan komission vaihtoehtoisiin menettelytapasäännöksiin. Lisätietoja Tullin verkkosivuilla.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli torstaihin 16.4. mennessä 3369. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan torstaina 16.4. 215, joista 76 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli torstaihin mennessä kuollut Suomessa 75 ihmistä. THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 852 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 2 029 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Uudenmaan liikkumisrajoitukset on kumottu. Hallitus päätti liikkumisrajoitusten kumoamisesta eilen 15.4., ja asetus astui voimaan välittömästi.
  • Sosiaali- ja terveysministeriöön on perustettu LOG 5 -työryhmä, jonka tarkoituksena on koordinoida STM:n toimeksiannosta Huoltovarmuuskeskuksen kautta tilattuja suojamateriaaleja, jotka tulevat yliopistollisten sairaanhoitopiirien kautta muiden sairaanhoitopiirien ja kuntien käyttöön. Koordinaatiotyöryhmä nimitettiin 9. huhtikuuta.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • THL:n päivitettyjen ohjeiden mukaan koronavirustesti tehdään kaikille potilaille, joilla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita ja joilla on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Aiemmin lieväoireisia ei lähtökohtaisesti testattu.
  • THL järjestää 20.4. kaikille avoimen webinaarin koronapandemian mallinnuksesta. Lisätietoa THL:n sivuilla.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

15.4. Uuden saatavuuskyselyn tulokset toimitettiin keskeisille viranomaisille.

16.4. toimitettiin työ- ja elinkeinoministeriöön toimenpide-ehdotukset terveysteknologian saatavuuden vahvistamiseksi koronaviruskriisin aikana ja sen jälkeen.

Sailab ‒ MedTech Finland ry mediassa

Toimitusjohtaja Laura Simikin puheenvuoro on julkaistu Kaupan liiton blogissa 16.4.

STT:n uutinen Suomen suojavarustehankinnoista on julkaistu 14.4. muun muassa MTV Uutisissa, Maaseudun Tulevaisuudessa ja Keskisuomalaisessa.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.