COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 23.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

MD-asetuksen uusi soveltamispäivä on 26.5.2021.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli torstaihin 23.4. mennessä 4284. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan torstaina 23.4. 206, joista 60 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli torstaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 172 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 009 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 2 587 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Suomen koronavirusstrategiaa päivitettiin 22.4. Taudin leviäminen on hidastunut, minkä vuoksi hallitus uskoo, että Suomessa voidaan hiljalleen siirtyä laajoista rajoitustoimista tartuntatautilain mukaiseen tehostettuun epidemian hallintaan. Samalla hallitus päätti jatkaa yli 500 hengen tilaisuuksien kieltoa heinäkuun loppuun saakka. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.
  • Sosiaali- ja terveysministeriön linjaus koronavirussuojainten myynnistä on päivitetty 21.4.
  • Suomeen on perustettu eri tieteenaloja edustava tiedepaneeli tukemaan koronakriisin jälkihoidon toimenpiteitä valmistelevan työryhmän työtä.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Myös lievistä flunssaoireista kärsivät voivat hakeutua lääkäriin koronavirustestauksen arviointia varten. Testausmäärän kasvaessa myös lieväoireisia potilaita testataan lisääntyvissä määrin.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe tiedotti 22.4. MD-asetuksen soveltamisen lykkääntymisessä. MedTech Europe näkee myös IVD-asetuksen soveltamisen lykkäämisen tärkeänä, sillä koronavirustilanne on hidastanut valmistautumista asetuksen soveltamisen alkamiseen.
  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.