COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 23.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

MD-asetuksen uusi soveltamispäivä on 26.5.2021.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli torstaihin 23.4. mennessä 4284. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan torstaina 23.4. 206, joista 60 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli torstaihin mennessä raportoitu menehtyneen Suomessa 172 ihmistä.
  • THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 1 009 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 2 587 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

Terveydenhuollon uusimmat toimet

  • Myös lievistä flunssaoireista kärsivät voivat hakeutua lääkäriin koronavirustestauksen arviointia varten. Testausmäärän kasvaessa myös lieväoireisia potilaita testataan lisääntyvissä määrin.

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe tiedotti 22.4. MD-asetuksen soveltamisen lykkääntymisessä. MedTech Europe näkee myös IVD-asetuksen soveltamisen lykkäämisen tärkeänä, sillä koronavirustilanne on hidastanut valmistautumista asetuksen soveltamisen alkamiseen.
  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.