COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 9.4.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli torstaihin 9.4. mennessä 2605. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli THL:n mukaan keskiviikkona 8.4. 239, joista 82 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli keskiviikkoon mennessä kuollut Suomessa 40 ihmistä. THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 634 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 1 391 000. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Koronavirustilanteen vuoksi hallitus päätti 8.4. lisätä yrityksille suunnattuja tukia vuodelle 2020. Hallitus ehdotti myös 600 miljoonan euron lisämäärärahaa suojavarusteiden hankintaan. Lisätietoa hallituksen lisätalousarvioesityksestä ja julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2021‒2024 valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • COVID-19-kriittisiä tuotteita koskevan saatavuuskyselyn tulokset lähetettiin terveydenhuollon toimijoille 8.4.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.