COVID-19-uutiskirje jäsenyrityksille 31.3.

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

On tärkeää, että COVID-19-epidemian kannalta keskeisen toimialan tärkeimpiin kysymyksiin ja huolenaiheisiin saadaan vastauksia. Esimerkiksi työssäkäyntialueet ja TLT-lain 55 § ovat mietityttäneet, mutta mistä muista asioista kaipaatte tietoa tai esimerkiksi viranomaisten ohjeita tai päätöksiä?

Voitte vastata kyselyyn nettisivujemme kautta.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli tiistaihin 31.3. mennessä 1384. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli maanantaina THL:n mukaan 143, joista 49 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli maanantaihin mennessä kuollut Suomessa 13 ihmistä. Tartuntojen määrä on todellisuudessa suurempi, sillä lieväoireisia ei pääsääntöisesti testata. THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n viime viikolla julkaisemasta koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • THL julkaisi viime viikolla ennusteen viruksen aiheuttamasta sairaala- ja tehohoidon tarpeesta. Epidemiahuippu saavutettaneen eri puolilla maata hieman eri aikoina.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 359 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 715 000. Tapausten määrä kasvaa nopeasti monissa maissa. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Hallitus päätti eilen 30.3. jatkaa epidemian leviämiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi tarkoitettuja toimia. Hallitus päätti myös ravintoloiden sulkemisesta koko maassa 31.5. asti. Eduskunta käsittelee päätöksiä tänään 31.3. Koko uutinen Valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

  • 27.3. lähetettiin tiedote jäsenyrityksille ja sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille COVID-19-tilanteeseen liittyvistä huijausyrityksistä.
  • sailab.fi-sivuille avataan COVID-19-info, josta löytyvät kootusti kaikki yhdistyksen tiedotteet, suositukset ja lähetetyt uutiskirjeet. Lisäksi sinne luodaan UKK-palsta.
  • Valvovalle viranomaiselle on toimitettu lisätiedot työssäkäyntialueiden turvaamisesta ja erillismääräyksistä muun muassa huoltoa ja asennustoimia koskien.

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut yhteen tiedostoon Euroopan komission julkaisemia COVID-19-tilanteeseen ja terveysteknologiaan liittyviä dokumentteja. Tiedosto löytyy tämän viestin liitteestä.
  • MedTech Europe tiedotti tiistaina 31.3. Euroopan komission julkaisseen kolme yhdenmukaistettuja standardeja koskevaa toimeenpanopäätöstä. Tarkoituksena on auttaa terveysteknologiayrityksiä tarjoamaan laadukkaita lääkinnällisiä laitteita COVID-19-viruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.
  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.