COVID-19-uutiskirje 2.4

Infokirje

Ajankohtaisimmat asiat

Verkkosivuillemme on luotu kysely, jonka kautta voitte kertoa, mistä koronavirustilanteeseen liittyvistä asioista kaipaisitte lisätietoa.

Euroopan komissio on julkaissut ohjeet julkisten hankintojen järjestelmän käytöstä COVID-19-kriisiin liittyvässä tilanteessa. Lisätietoa uutisessamme.

Tilanneinfo

  • THL:n tietojen mukaan Suomessa varmistettuja tautitapauksia oli torstaiaamuun 2.4. mennessä 1518. Sairaalahoitoa vaativia potilaita oli keskiviikkona 1.4. THL:n mukaan 159, joista 62 tehohoidossa. COVID-19-viruksen aiheuttamaan infektioon oli keskiviikkoon mennessä kuollut Suomessa 17 ihmistä. Tartuntojen määrä on todellisuudessa suurempi, sillä lieväoireisia ei pääsääntöisesti testata. THL päivittää verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa viruksesta päivittäin. THL:n koronakartasta voi tarkastella taudin ilmaantuvuutta ja varmistettuja tartuntamääriä sairaanhoitopiireittäin.
  • THL julkaisi viime viikolla ennusteen viruksen aiheuttamasta sairaala- ja tehohoidon tarpeesta. Epidemiahuippu saavutettaneen eri puolilla maata hieman eri aikoina.
  • Euroopan Unionin, Euroopan talousalueen ja Iso-Britannian alueella diagnosoitujen tartuntojen määrä on tällä hetkellä yli 421 000. Maailmanlaajuisesti varmistettuja tautitapauksia on yli 853 000. Tapausten määrä kasvaa nopeasti monissa maissa. Tietoa ajantasaisista tartuntaluvuista ja tautiin menehtyneiden määrästä päivitetään esimerkiksi Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) verkkosivuille ja WHO:n verkkosivuille.

Suomen uusimmat toimet

  • Eilen 1.4. tiedotettiin, että tähänastiset rajoitustoimet ovat tehonneet, ja koronavirusepidemian leviämistä on jo onnistuttu hidastamaan. Rajoitustoimia ollaan silti jatkamassa ja lisäämässä. Ravintolat suljetaan lauantaina 4.4. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.
  • Valtioneuvoston kansliaan perustettiin eilen 1.4. operaatiokeskus, jonka tehtävänä on tukea koronavirustilanteen johtamista. Lisätietoa valtioneuvoston verkkosivuilla.

Terveydenhuollon uusimmat toimet

Sailab – MedTech Finland ry:n toimet

MedTech Europen toimet

  • MedTech Europe on koonnut omat COVID-19-tilanteeseen liittyvät tiedotteensa ja muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä verkkosivuilleen.